www.avocati-moldova.com  este portalul national dedicat Cabinetelor de Avocatura  din Republica Moldova.

Cabinetele de avocatura partenere presteaza servicii profesionale calificate, ofera consultanta juridica, asistare si reprezentare in fata instantelor de judecata cu responsabilitate si promptitudine, respectandu-se cu strictete angajamentele luate si confidentialitatea informatiilor clientilor.

Partenerii nostri sunt specializati in urmatoarele domenii:  drept civil, comercial, penal, dreptul muncii si securitatii sociale, familiei si protectiei copilului, drept administrativ, fiscal, vamal etc.

Reacția avocatelor la inițiativa de a acorda deputaților licențe de avocat fără susținerea examenelor: „Este extrem de periculoasă și nocivă unui stat de drept”

Reacția avocatelor la inițiativa de a acorda deputaților licențe de avocat fără susținerea examenelor: „Este extrem de periculoasă și nocivă unui stat de drept”

Asociația Femeilor Avocate din Moldova (FAM) a venit cu o declarație prin care își manifestă profunda îngrijorare și reacția de dezacord total cu inițiativa deputaților prin care doresc să obțină licența de avocat fără susținerea examenelor de admitere în profesie. „Obținerea licenței de avocat pe alte merite decât cele de pregătire profesională specializată, cu susținerea examenelor respective, este discriminatorie și injustă față de toți avocații din Republica Moldova”, se menționează în declarația Asociației FAM, scrie bizalaw.md.

Avocatele îndeamnă Parlamentul Republicii Moldova „să renunțe definitiv la o astfel de inițiativă, care reprezintă în sine o imixtiune în accederea în profesia de avocat, precum și o amenințare la independența și autoritatea profesiei de avocat, transformând-o într-un colac de rezervă al deputaților”.

Potrivit sursei, Asociația FAM consideră că „accederea în profesia de avocat a deputaţilor va periclita în mod serios imaginea instituției avocaturii, care este una profesională de interes privat și public, fără careva apartenență politică. Accederea deputaților în profesia de avocat, fără a trece careva examene de specialitate, nu oferă nici o garanție că deputații dețin cunoștințele și instruirile necesare pentru a activa în sfera dreptului, specifice avocatului”.

Bizlaw amintește că, pe 26 decembrie 2016, mai mulți deputați au înregistrat în Parlament un proiect care prevede modificarea Legii cu privire la avocatură. Printre deputații care au semnat proiectul de lege se numără Petru Cosoi, Constantin Țuțu, Anatolie Zagorodnâi, Cornel Dudnic, Vasile Bolea, Ștefan Creangă, Nae Simion Pleșca, Corneliu Padnevici, Anghel Agache, Demian Caraseni, Alla Dolință. 

sursa: unimedia.info